KONTAKT   |   A-Å INDEKS   |   SITEMAP   |   PRINT SIDEN
 

 

 

 

 

 

 

En vane er en tillært handling, der udføres automatisk uden bevidst planlægning.

 

Det kan være en lille ting, du gerne vil ændre. Alligevel tager det tid og fokus før den ændrede adfærd sætter sig fast som en ny vane.

 

Når du skal ændre dine vaner,  kræver det tre ting:

 

Vilje er din motivation og drivkraft i bevidstheden, der tilskynder dig til at tage beslutninger og føre dem ud i livet.

 

Du skal have viden om, hvad du gerne vil, hvem du er og hvordan du opnår dit mål.

 

Evne opøves gennem coaching og træning af nye handlinger, der fremmer dine mål og aflæring af uhensigtsmæssige handlinger, som modarbejder dit mål.

 

 

 

Det siger kunderne

   

ADFÆRD

I videnarbejde er adfærd alt afgørende

Adfærd omfatter alt det, vi bevidst og ubevidst foretager os. Begrebet anvendes ofte synonymt med handlinger.


Videnmedarbejdere indgår i mange arbejdsfællesskaber. Et velfungerende team opstår, når gruppens sociale relationer og resultater går hånd i hånd.


Godt samarbejde er altså dybt afhængigt af vores interaktion, adfærd og vaner.

Din hjerne elsker at køre på autopilot

Bevidsthed kræver energi, og derfor foretrækker din hjerne at køre på autopilot. Din underbevidsthed styrer altså din adfærd, når du ikke er bevidst opmærksom og det er rigtig smart i mange sammenhænge. Når vi først har lært noget, kan vi gøre det uden at tænke over det.


Dilemmaet er, at når du kører på autopilot, vil du gøre, som du altid har gjort. Sker det, vil dit liv følge "de samme spor" igen og igen.


Og  hvorfor nu det? ”Vores hjerne blev designet for 100.000 år siden, og dengang var det direkte overlevelsesfremmende at gøre, hvad man plejede,” siger Torben Wiese. ”Vi kan ikke fungere uden vaner. Vaner giver os tryghed og sætter vores liv i system, men de kan også stå i vejen for vores trivsel og succes. Derfor er det vigtigt, at vi lærer at tage styringen, når det kommer til vores vaner.”


I Morten Albæks sidste bog: "Ét liv, én tid, ét menneske" med undertitlen "Hvordan vi glemte at leve et meningsfuldt liv" konkluderer han bl.a. at: "Vi skal skynde os som ind i helvede. Ingen af os ved helt hvorfor. Mens teknologien buldrer af sted, får vi det mentalt dårligere og dårligere. Vi er ved at tabe meningen med livet."

 


Hvordan kan det være, at vi er kommet så langt ud?


 Svaret er ret enkelt konkluderer Ole Bartels: "Vi har ingen indflydelse over vores adfærd, når vi kører på autopilot. For helt ærligt, hvis vi havde indflydelse over os selv, ville:

500.000 danskere så føle sig udbrændte pga. stress på jobbet?
51 pct. af danskere i 2017 være moderat til svært overvægtige?
46,75 pct. blive skilt i 2017?
14.000 personer om året dø for tidligt alene på grund af rygning?"

 

Den gode nyhed er, at du kan lære at handle bevidst, så du opnår indflydelse og frihed til at gøre det, der er vigtigt for dig.

 

Vil du og din organisation have viden om, hvordan interaktion, adfærd og vaner kan sikre velfungerende mennesker i velfungerende teams?

 

Lad os tage en uforpligtende snak.

 


 

 

 Du er her: Forside Adfærd